Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.11.2018.

Predavanje polaznicima seminara Diplomatske akademije



Načelnik Odeljenja za multilateralnu saradnju Uprave za Međunarodnu vojnu saradnju potpukovnik dr Miroslav Glišić održao je danas predavanje “Odbrambena politika Republike Srbije” polaznicima seminara Diplomatske akademije Ministarstva spoljnjih poslova.

Predavanju održanom u Sektoru za materijalne resurse prisustvovali su polaznici Međunarodnog seminara za mlade diplomate ”Spoljnopolitički prioriteti i kulturno nasleđe Republike Srbije” iz zemalja Azije, Afrike, Latinske Amerike i Kariba koje nisu priznale tzv. nezavisnu državu “Kosovo”.
 
Mlade diplomate prijateljskih zemalja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije imali su prilike da čuju izlaganje o politici odbrane Srbije, sa fokusom na odbrambene interese naše zemlje, pre svega zasnovane na vojnoj neutralnosti, očuvanju mira i bezbednosti u regionu i u svetu.

Polaznici seminara takođe su upoznati i sa strategijskim dokumentima odbrane i nacionalne bezbednosti, izazovima, rizicima i pretnjama bezbednosti, na globalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Predstavljena je i saradnja i partnerstva Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa drugim zemljama i organizacijama, kao i učešće pripadnika srpskih oružanih snaga u UN i EU misijama i multinacionalnim operacijama u Libanu, Južnoafričkoj republici, Kongu, Maliju i Somaliji.

Seminar “Spoljnopolitički prioriteti i kulturno nasleđe Republike Srbije” održava se od 5. do 9. novembra u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu.
photoFOTOGALERIJA