Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2018.

Poseta kineske delegacije Ministarstvu odbrane




U okviru dvodnevne posete Republici Srbiji,  delegacija Narodne Republike  Kine koju predvodi zamenik načelnika Uprave za političke poslove Centralne vojne komisije general-major Vang Liping posetila je danas Vojnu akademiju. Delegaciju je dočekao načelnik Vojne akademije general-major prof.dr Bojan Zrnić.



Nakon razgovora o  organizaciji, strukturi i zadacima Vojne akademije, kao i o njenim studijskim programima, kursevima i kapacitetima, kineska delegacija je obišla Katedru vojnomašinskog inženjerstva, Katedru vojnoelektronskog inženjerstva i telekomunikacija i informatike, pištoljsku streljanu i sportski centar Vojne akademije.

Tokom posete  Srbiji, general Liping sa članovima delegacije obišao je i Drugi raketni divizion 250. raketne brigade, gde je komandant brigade pukovnik Tiosav Janković predstavio rad raketne baterije.



Kineska delegacija posetila je juče Upravu za tradiciju, standard i veterane. Tom prilikom načelnik Uprave pukovnik Slađan Ristić prezentovao je gostima način dodeljivanja odlikovanja, vojnih spomen-medalja i spomenica što je bio i cilj posete. Takođe, pukovnik Srećko Kuzmanović iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije predstavio je razvijanje morala u Vojsci Srbije , nakon čega je  kineska delegacija posetila i Vojni muzej.



Delegacija Narodne Republike  Kine i delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije  položile su danas  cveće na Spomen obeležje poginulim građanima Kine tokom NATO agresije 1999. godine.
 
 
 
photoFOTOGALERIJA