Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.10.2018.

Srpsko-ruske komemorativne svečanosti



Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio načelnik Štaba Komande za obuku brigadni general Dejan Janković, prisustvovala je danas državnoj ceremoniji u okviru Spomen-kompleksa „Čačalica“ kod Požarevca, posvećenoj odavanju počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu. Komemorativno okupljanje održano je uz državne i vojne počasti.

Državni sekretar Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodio je današnju ceremoniju.
Komemorativno okupljanje počelo je polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene armije. Posle toga, srpski i inostrani zvaničnici odali su počast žrtvama kod Spomen-kosturnice rodoljuba stradalih u Drugom svetskom ratu.

Vence su kod obe spomen-kosturnice položili predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, gradonačelnik i predstavnici Grada Požarevca, diplomatski predstavnici Ruske Federacije, Republike Belorusije, kao i udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačih ratova Srbije.

Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
photoFOTOGALERIJA