Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.10.2018.

Ministar Vulin na OTEH-u: Samo tehnologija koju osvojimo je naša



Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas dvodnevni naučno-stručni skup u oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH 2018“ u Vojnotehničkom institutu.

Organizator osmog skupa je Vojnotehnički institut u saradnji sa Upravom za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane.

Prema rečima ministra Vulina, naša zemlja je uvek bila ponosna na svoje ljude, ljude koji čine odbrambeni sistem i na njihov kvalitet i znanje.

- Naša zemlja nikada nije zaostajala u kvalitetu ljudi koji su je činili. Naša zemlja je uvek bila ponosna na svoje ljude koji su uvek birali da u svojoj Srbiji ostanu i daju ono najbolje što imaju. Zato i stojimo danas u ovoj zgradi i zato danas imam čast da stojim pred najboljim inženjerima, rekao je ministar odbrane.

On je poručio da je orijentacija naše vojske da se u najvećoj mogućoj meri oprema i snabdeva iz sopstvenih izvora i sredstava.

- Samo ono što sami proizvedete, ona tehnologija koju ste sami osvojili je zaista vaša. Zato ćemo u narednom periodu, nadam se i više nego do sada, moći da uložimo u ljude koji će biti u stanju da tehnologiju koju kupimo prilagode i primene ili stvore potpuno novu. I ova konferencija danas je upravo u svrsi toga, zaključio je ministar Vulin  i poželeo svim učesnicima skupa uspešan rad. 

Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković poručio je da se u eri intenzivnog razvoja novih tehnologija i brzih promena u oblasti razvoja naoružanja i vojne opreme razvija realna potreba za bliskom saradnjom i razmenom znanja između svih činilaca koji učestvuju u tom procesu.
 „OTEH“ je iz godine u godinu posvećen najvećim srpskim i svetskim naučnicima, a na današnjem skupu o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću i njegovom radu, govorio je profesor dr Lazar Lazić iz Instituta za meteorologiju.

Naučno-stručni skup iz oblasti odbrambenih tehnologija „OTEH“ održava se od 2005. godine, a šest godina kasnije dobio je međunarodni karakter.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.10.2018
mp4 (240,57 MB)
Obraćanje ministra Vulina
11.10.2018
mp4 (230,36 MB)
Obraćanje direktora Pavkovića
11.10.2018
mp4 (134,77 MB)
Otvaranje