Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.09.2018.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana ansambla "Stanislav Binički" i Tehničkog remontnog zavoda NH „Đurđe Dimitrijvić – Đura“




Čestitka ministra odbrane povodom Dana Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“

Svim pripadnicima Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ upućujem srdačne čestitke povodom 26.septembra – Dana Ansambla.

Održavajući tradiciju koja traje više od jednog veka, od trenutka kada je, naređenjem ministra vojnog Kraljevine Srbije u Beogradu, formiran muzički sastav pod nazivom “Beogradski vojni orkestar“, ugled koji ste stekli kako na domaćoj tako i na svetskoj muzičkoj sceni jasan je pokazatelj da ste dostojni imena čuvenog Stanislava Biničkog, autora “Marša na Drinu“.

Nesporan talenat i stalni napori koje ulažete u usavršavanje odavno su prepoznati kroz vaš rad. Vaši članovi javnim nastupima doprinose čuvanju i razvijanju srpske kulture i tradicije, ali i očuvanju ugleda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i prosperitetu kulturne scene čitave države.

U svoje i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zahvaljujem vam se što uveličavate vojne i državne svečanosti. Uveren da ćete i u narednim projektima dostizati nove nivoe umetničkog razvoja i očuvati izuzetno poštovanje građana Republike Srbije, čestitam vam praznik.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Tehničkog remontnog zavoda NH „Đurđe Dimitrijvić – Đura“
 
Svim pripadnicima  Tehničkog remontnog zavoda NH „Đurđe Dimitrijvić – Đura“ čestitam 26. septembar – Dan Zavoda.

Nastavljajući tradiciju specijalizovane vojne ustanove tehničke službe dugu više od šest decenija, profesionalnim pristupom poslu u dosadašnjem radu i stalnim stručnim osposobljavanjem kadra prilagođavate se zahtevima savremenog doba i uspešno realizujete zadatke na praćenju stanja, održavanje, generalnom remontu i demiltarizaciji ubojnih sredstava.
 
Uz želju da i u narednom periodu, u skladu s potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, poslujete uspešno i doprinosite izgradnji sistema odbrane, čestitam vam praznik.