Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.09.2018

Padobranski skok veteranaManifestacija „Padobranski skok veterana“, koju je organizovao Padobranski klub „Arhistratig“ a podržalo Ministarstvo odbrane, danas je završena. Skokovi veterana održani su u periodu od 8. do 14. septembra na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ i niškom vojnom aerodromu „Narednik pilot Mihailo Petrović“.
 
 
Više od 30 veterana padobranaca prvo je na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ izvelo padobransku obuku, prvi padobranski skok i tandem padobranske skokove, a potom su na vojnom aerodromu u Nišu realizovali stotinjak padobranskih skokova padobranima tipa „Krilo“ sa visina od 1.000, 1.500 i 3.000 metara.
           
Pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović izuzetno je zadovoljan realizovanim aktivnostima koje imaju osnovni cilj da padobrance veterane, koji nisu skakali od kraja odsluženja vojnog roka, vrate u padobranski sport.
 
- Projektom se promovišu veterani, vrednosti duha patriotizma, vojničke i ratničke časti, neguju se i razvijaju tradicije. Zahvalni smo ministru odbrane Aleksandru Vulinu i čelnim ljudima Ministarstva odbrane što su prepoznali dobru stranu ovog projekta i omogućili da padobranci posle više desetina godina od odsluženja vojnog roka ponovo skaču padobranom iz aviona, rekao je Kuzmanović.
 
photoFOTOGALERIJA