Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.08.2018.

Konkurs za pri­jem kan­di­da­ta na se­lek­tiv­nu obu­ku u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „Kobre”



 
Upra­va voj­ne po­li­ci­je Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Sr­bi­je
ra­di pri­o­ri­tet­ne po­pu­ne
 Ba­ta­ljo­na voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE”
r a s p i s u j e
IN­TER­NI  KON­KURS
za pri­jem kan­di­da­ta na se­lek­tiv­nu obu­ku
 
 
I  USLO­VI KON­KUR­SA
 
Za pri­jem kan­di­da­ta na se­lek­tiv­nu obu­ku u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE” mo­že kon­ku­ri­sa­ti pro­fe­si­o­nal­ni pri­pad­nik Voj­ske Sr­bi­je mu­škog po­la u svoj­stvu pod­o­fi­ci­ra i pro­fe­si­o­nal­nog voj­ni­ka, svih ro­do­va i slu­žbi, na slu­žbi u Mi­ni­star­stvu od­bra­ne i Voj­sci Sr­bi­je, a ko­ji is­pu­nja­va sle­de­će op­šte i po­seb­ne uslo­ve:
 
Op­šti uslo­vi:
da je zdrav­stve­no spo­so­ban za voj­nu slu­žbu bez ogra­ni­če­nja i
da ni­je osu­đi­van i da se pro­tiv nje­ga ne vo­di kri­vič­ni po­stu­pak.
 
Po­seb­ni uslo­vi:
da ni­je sta­ri­ji od 30 go­di­na (pod­o­fi­cir) i da ni­je sta­ri­ji od 28 go­di­na (pro­fe­si­o­nal­ni voj­nik),
da je na slu­žbi u Mi­ni­star­stvu od­bra­ne i Voj­sci Sr­bi­je pro­veo naj­ma­nje tri go­di­ne,
da ne­ma ne­ga­tiv­nih slu­žbe­nih oce­na i da mu je po­sled­nja slu­žbe­na oce­na naj­ma­nje „is­ti­če se”,
da je psi­ho-fi­zič­ki zdrav i spo­so­ban za rad u Ba­ta­ljo­nu voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE“, što se utvr­đu­je: psi­ho­lo­škom pr­o­ce­nom – te­sti­ra­njem (HE­DO­NI­KA), na­la­zom, oce­nom i mi­šlje­njem nad­le­žne voj­no­le­kar­ske ko­mi­si­je, na osno­vu iz­vr­še­nog si­ste­mat­skog pre­gle­da, kao i pro­ve­rom fi­zič­kih spo­sob­no­sti, pre­ma va­že­ćim nor­ma­ma i kri­te­ri­ju­mi­ma za pri­jem u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE” i stan­dar­di­ma za oce­nji­va­nje fi­zič­kih spo­sob­no­sti pro­fe­si­o­nal­nih voj­nih li­ca – pri­pad­ni­ka spe­ci­jal­nih je­di­ni­ca i je­di­ni­ca voj­ne po­li­ci­je spe­ci­jal­ne na­me­ne u Voj­sci Sr­bi­je,
da je pli­vač i
da is­pu­nja­va kri­te­ri­ju­me po­seb­ne bez­bed­no­sne pro­ve­re (ko­ja će bi­ti po­kre­nu­ta i iz­vr­še­na sa­mo za kan­di­da­te ko­ji uspe­šno sa­vla­da­ju se­lek­tiv­nu obu­ku).
 
II    NA­ČIN KON­KU­RI­SA­NjA
 
Kan­di­dat ko­ji is­pu­nja­va op­šte i po­seb­ne uslo­ve pod­no­si mol­bu Upra­vi voj­ne po­li­ci­je Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Sr­bi­je, re­dov­nim pu­tem pre­ko ko­man­de svo­je ma­tič­ne je­di­ni­ce. Uz mol­bu kan­di­dat pri­la­že sle­de­ća do­ku­men­ta:
krat­ku bi­o­gra­fi­ju sa bro­je­vi­ma kon­takt-te­le­fo­na (na po­slu, kuć­ni i mo­bil­ni),
pi­sa­nu iz­ja­vu da do­bro­volj­no pri­sta­je da ra­di u voj­noj po­li­ci­ji Voj­ske Sr­bi­je                  (za kan­di­da­te ko­ji ni­su pri­pad­ni­ci voj­ne po­li­ci­je Voj­ske Sr­bi­je),
uve­re­nje nad­le­žnog su­da da se pro­tiv nje­ga ne vo­di kri­vič­ni po­stu­pak zbog kri­vič­nog de­la ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti (ne sta­ri­je od 6 me­se­ci),
uve­re­nje MUP-a R. Sr­bi­je da ni­je osu­đi­van na ka­znu za­tvo­ra od 6 me­se­ci i vi­še (ne sta­ri­je od 6 me­se­ci),
mi­šlje­nje o kan­di­da­tu nad­le­žnog sta­re­ši­ne ran­ga ko­man­dan­ta ba­ta­ljo­na,
ove­re­nu ko­pi­ju po­sled­nje slu­žbe­ne oce­ne i
pot­pi­san i ove­ren kar­ton osnov­nih lič­nih po­da­ta­ka (KOLP).
III    NA­ČIN RE­A­LI­ZA­CI­JE SE­LEK­TIV­NE OBU­KE
 
Svi iza­bra­ni i po­zva­ni kan­di­da­ti za se­lek­tiv­nu obu­ku u Ba­ta­ljo­nu voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE” Upra­ve voj­ne po­li­ci­je Ge­ne­ral­šta­ba Voj­ske Sr­bi­je re­a­li­zo­va­će sle­de­će:
 
U to­ku pri­pre­ma za re­a­li­za­ci­ju se­lek­tiv­ne obu­ke:
 – Pr­vi dan: psi­ho­lo­ška pro­ce­na – te­sti­ra­nje (HE­DO­NI­KA).
 – Dru­gi dan: spe­ci­ja­li­stič­ki si­ste­mat­ski pre­gled kan­di­da­ta.
 – Tre­ći, če­tvr­ti i pe­ti dan: pro­ve­ra fi­zič­kih spo­sob­no­sti pre­ma va­že­ćim stan­dar­di­ma za oce­nji­va­nje fi­zič­kih spo­sob­no­sti pro­fe­si­o­nal­nih voj­nih li­ca – pri­pad­ni­ka spe­ci­jal­nih je­di­ni­ca i je­di­ni­ca voj­ne po­li­ci­je spe­ci­jal­ne na­me­ne u Voj­sci Sr­bi­je.
 
U to­ku re­a­li­za­ci­je se­lek­tiv­ne obu­ke:
Sa­mo kan­di­da­ti ko­ji is­pu­ne sve po­treb­ne nor­me, kri­te­ri­ju­me i stan­dar­de, a na­kon is­te­ka 5 da­na pri­pre­ma za re­a­li­za­ci­ju se­lek­tiv­ne obu­ke, za­po­či­nju re­a­li­za­ci­ju se­lek­tiv­ne obu­ke u tra­ja­nju od če­ti­ri ne­de­lje (28 da­na), u skla­du sa va­že­ćim pro­gra­mom, nor­ma­ma i kri­te­ri­ju­mi­ma za oce­nji­va­nje kan­di­da­ta se­lek­tiv­ne obu­ke za pri­jem u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE”.
 
Pri­jem u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je spe­ci­jal­ne na­me­ne „KO­BRE”
Za kan­di­da­te ko­ji uspe­šno re­a­li­zu­ju se­lek­tiv­nu obu­ku pre­ma va­že­ćem pro­gra­mu, nor­ma­ma i kri­te­ri­ju­mi­ma za oce­nji­va­nje kan­di­da­ta se­lek­tiv­ne obu­ke za pri­jem u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE”, bi­će po­kre­nu­ta po­seb­na bez­bed­no­sna pro­ve­ra ko­ju vr­ši Voj­no­be­zbed­no­sna agen­ci­ja Mi­ni­star­stva od­bra­ne. Po do­bi­ja­nju po­zi­tiv­nog re­zul­ta­ta bez­bed­no­sne pro­ve­re iz­vr­ši­će se ran­gi­ra­nje kan­di­da­ta za pri­jem i po­kre­nu­ti pr­o­ce­du­ra za naj­bo­lje ran­gi­ra­ne kan­di­da­te ka­ko bi se re­gu­li­sa­lo nji­ho­vo da­lje sta­nje u slu­žbi (ras­po­red/pre­me­štaj i po­sta­vlje­nje u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE“).
 
IV    NA­ČIN PO­STUP­KA PO KON­KUR­SU
 
Mol­be kan­di­da­ta za iz­bor i upu­ći­va­nje na se­lek­tiv­nu obu­ku u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE” do­sta­vlja­ti po­čev od 1. av­gu­sta 2018. go­di­ne, od­no­sno od da­na ob­ja­vlji­va­nja kon­kur­sa u ma­ga­zi­nu „Od­bra­na”, a naj­ka­sni­je do 3. sep­tem­bra 2018. go­di­ne.
Ko­mi­sij­ski iz­bor kan­di­da­ta za upu­ći­va­nje na se­lek­tiv­nu obu­ku bi­će re­a­li­zo­van od   4. do 14. sep­tem­bra 2018. go­di­ne, a iz­vr­še­nje po­zi­va bi­će re­gu­li­sa­no na­red­bom nad­le­žnog sta­re­ši­ne za pri­vre­me­no upu­ći­va­nje kan­di­da­ta na se­lek­tiv­nu obu­ku u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE”, naj­ka­sni­je do 28. sep­tem­bra 2018. go­di­ne.
Se­lek­tiv­na obu­ka sa iza­bra­nim i oda­zva­nim kan­di­da­ti­ma bi­će re­a­li­zo­va­na u pe­ri­o­du od 3. do 30. no­vem­bra 2018. go­di­ne (kan­di­da­ti se ja­vlja­ju u Ba­ta­ljon voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE” da­na 28. ok­to­bra 2018. go­di­ne do 20,00 ča­so­va i pri­stu­pa­ju iz­vr­še­nju na­ve­de­nih pri­pre­ma za re­a­li­za­ci­ju se­lek­tiv­ne obu­ke po da­ni­ma – 5 da­na).
Ne­pot­pu­na i ne­kom­plet­na kon­kurs­na do­ku­men­ta­ci­ja kan­di­da­ta ne­će se raz­ma­tra­ti.
Op­šti i po­seb­ni uslo­vi na­ve­de­ni u uslo­vi­ma kon­kur­sa od­no­se se i na pri­pad­ni­ke voj­ne po­li­ci­je Voj­ske Sr­bi­je van sa­sta­va Ba­ta­ljo­na voj­ne po­li­ci­je (s/n) „KO­BRE“, a ko­ji kon­ku­ri­šu za iz­bor i upu­ći­va­nje na se­lek­tiv­nu obu­ku.
Kan­di­da­ti­ma ko­ji ne bu­du iza­bra­ni kon­ku­r­sna do­ku­men­ta­ci­ja se ne­će vra­ća­ti.