Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.07.2018

General Diković sa ambasadorom Kine o vojnoj saradnjiNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas u Beogradu sa amabasadorom Kine u našoj zemlji Li Mančangom i kineskim vojnim predstavnicima o vojno-vojnoj saradnji naših zemalja
 
Ocenjujući da je saradnja sa Kinom izuzetno značajna za Srbiju, general Diković je istakao da je Vojska Srbije spremna za unapređenje vojno-vojne saradnje u svim oblastima za koje postoji obostrano interesovanje.
 


Načelnik Generalštaba je ambasadoru Liju zahvalio na brojnim kineskim donacijama Vojsci Srbije.
 
Generalu Dikoviću je na današnjem susretu predstavljen novi vojni, pomorski i vazduhoplovni izaslanik odbrane Narodne Republike Kine u Beogradu stariji pukovnik Vu Jungđe. On će na toj dužnosti zameniti starijeg pukovnika Ma Jungbaoa, kome je ovo bila oproštajna poseta, a koji je izaslanik odbrane u našoj zemlji bio od 2016. godine.
 
Prvi čovek Vojske Srbije je pukovniku Mau, poželevši mu uspeh u daljoj karijeri, zahvalio na profesionalnoj saradnji i ličnom angažovanju na razvoju bilateralnih odnosa, dok je pukovniku Vuu poželeo dobrodošlicu u našu zemlju i uspeh u radu.
 
Novoimenovani izaslanik odbrane Kine u Beogradu stariji pukovnik Vu predstavljen je danas i rukovodstvu Vojnoobaveštajne agencije i Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.