Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.07.2018.

Ministar Vulin: Zato što smo zaboravljali, zločini su se ponavljali




Izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas obeležavanju 26 godina od stradanja više od 3.500 podrinjskih Srba, u Bratuncu u Republici Srpskoj.



Ministar Vulin, tom prilikom, je istakao da Srbi sami obeležavaju godišnjicu masakra, užasa i zločina i još jednom Srbi su sami sa svojim ranama, ali Republika Srpska nije sama.

- Dokle god Republiku Srbiju vodi Aeksandar Vučić Republika Srpska neće biti sama, biće branjena, čuvana i štićena, o njoj će se voditi računa, zato što Republika Srpska i svako ko u njoj živi to i zaslužuje – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, još jednom smo sami i naše rane nikoga ne bole i još jednom niko iz međunarodne zajednice nije hteo da dođe, nije hteo da pogne glavu pred nevinim žrtvama, još jednom niko nije hteo da nam ponudi bar saučešće ako već neće ili ne može da nam ponudi pravdu.



- Oslobađanje Nasera Orića, Atifa Dudakovića i svih onih dokazanih krvoloka, nažalost, je strašna poruka da je i pravda daleko od Srba, baš kao što smo i danas sami. Na nama je da ne zaboravimo i ne smemo da zaboravimo. Zato što smo zaboravljali, zločini su se ponavljali i zločini su nažalost bili bez kazne, baš kao što su i danas. Republika Srbija hoće mir, hoće stabilnost i sigurnost, hoće uspešnu Republiku Srpsku, hoće Republiku Srpsku koja se razvija. Da bi to bilo moguće, moramo biti jedinstveni, moramo biti uvek zajedno kada je teško i kada je manje teško, moramo biti tu za svoj narod – naglasio je ministar Vulin.



Nakon parastosa, ministar Vulin je položio venac kod Spomen-krsta na gradskom groblju, a vence su položili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavnici državnih institucija, boračkih udruženja i građani.




 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.07.2018
mp4 (108,84 MB)
Izjava ministra Vulina
07.07.2018
mp4 (163,56 MB)
Pokrivalica