Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.07.2018.

Ministar Vulin: Nažalost, o ustaštvu ima šta da se kaže



U toku današnje konferencije povodom godinu dana rada Vlade Republike Srbije, predstavnici medija imali su priliku da postavljaju pitanja premijerki i ministrima u Vladi.
 
Na konstataciju novinara iz Republike Hrvatske da često u svojim izjavama spominje obnavljanje ustaštva u Hrvatskoj i pitanje gde to vidi i kako to dokazuje, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će dati sve od sebe da novinara maksimalno ispoštuje zbog toga što je tu, zahvalio mu što je tu i što je postavio upravo to pitanje.
 
- Daću sve od sebe da budem siguran da ste me pitali dobronamerno, jer još nisam sreo čoveka koji je mogao da kaže da tabla „za dom spremni“ na jasenovačkoj kosturnici nema veze sa ustaštvom. Kada uspete da mi nađete tog čoveka ja ću vam onda dati mnogo širi odgovor. Nisam siguran da uopšte treba dalje da odgovaram na ovaj važan, lep i svečani dan. Bio bih beskrajno zadovoljan da ovoj temi ni vi ni ja nemamo šta da kažemo. Nažalost imamo. Pozivam vas da dođete u Dom Vojske u Nišu da pogledate izložbu „Dijanina deca“, da pogledate kako se mi odnosimo prema zlu ustaškom i da još jednom kažem da zlo fašizma postoji svuda u svetu, nažalost i svuda oko nas, i da je na nama da se protiv toga borimo. Hvala na ovom pitanju i siguran sam da ste bili dobronamerni, siguran sam da ste slučajno zanemarili činjenicu da na jasenovačkoj kosturnici piše „za dom spremni“, zaključio je ministar Vulin.
 
videoVIDEOGALERIJA
05.07.2018
mp4 (171,62 MB)
Odgovor ministra Vulina na novinarsko pitanje