Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.07.2018

Godina rada Vlade: Vojska i policija su jedan sistem bezbednosti i odbrane koji štiti SrbijuPremijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović i predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obišli su danas, povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade, taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne i policijske opreme na centralnom gradskom trgu u Subotici, koji su priredili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Prema rečima ministra Vulina, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane čine jedinstven sistem bezbednosti Republike Srbije koji Srbiju čini sigurnom i bezbednom.
 
- Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane se ubrzano opremaju, ubrzano naoružavaju i već krajem ove godine i početkom sledeće moći ćemo da kažemo da smo dostigli operativne sposobnosti i sposobnosti da branimo svoju zemlju koje nismo imali u poslednjih 20 godina, naglasio je ministar odbrane.

On je poručio da je Vojska Srbije u stanju da zaštiti naš integritet, da zaštiti svaku stopu naše zemlje, da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj asimetričnoj pretnji, bez obzira odakle ona dolazila.
 
- Gde god vidite Vojsku Srbije znate da je tu red, zakon, sigurnost i bezbednost za svakog našeg građanina. Miroljubiva politika stabilnosti koju vodi predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić u Vojsci Republike Srbije ima veliki oslonac. Snažna i sigurna Vojska Srbije garant je snažne i sigurne Srbije, a bez mirne, stabilne i sigurne Srbije nema ni mirnog i stabilnog Balkana, rekao je ministar Vulin i zahvalio predsednici Vlade i svim članovima Vlade na velikom razumevanju koje pokazuju kada je u pitanju potreba za poboljšanjem standarda pripadnika Vojske Srbije.
 
- Zahvalio bih i predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću zbog velikih ulaganja u Vojsku Srbije, zbog toga što zahvaljujući tome možemo da se nosimo sa svakom armijom u okruženju. Vojska Srbije je u stanju da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije, istakao je ministar odbrane.
Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila je svim građanima Subotice koji su izašli danas da proprate aktivnosti povodom godine rada Vlade.
 
- Želim da zahvalim ministrima Vulinu i Stefanoviću što su uradili sve što su mogli da službe bezbednosti sve više izađu u narod, da izađu među građane, da i na taj način damo jedan simboličan pokazatelj da smo mi vaša Vlada, da smo Vlada koja je tu za vas da radi, vas da obezbeđuje, vama da čini život boljim, rekla je premijerka Vlade.
 
Kako je istakla, službe bezbednosti dobar su pokazatelj šta možemo da uradimo kada radimo svaki dan i damo sve od sebe.
 
- U relativno kratkom roku smo uspeli da podignemo službe bezbednosti, da uložimo mnogo u njih, da vratimo našu tehnologiju, da vratimo naše znanje, da makar malo povratimo životni standard i na taj način kažemo hvala našim službama bezbednosti koje se i bave najopasnijim poslom u zemlji zarad svih nas, naglasila je premijerka Brnabić i dodala da će Vlada Republike Srbije nastaviti to da radi i u drugoj godini.

Govoreći o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti ona je istakla da joj je drago da je usvojen Zakon o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti i da će do septembra krenuti prva faza izgradnje stanova.
- Moram da zahvalim predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću zato što je on prvi video potrebu da se službe bezbednosti vrate na svoje noge i da se povežu ponovo sa građanima, podvukla je predsednica Vlade.

Ministar Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova ne samo danas, nego uvek sa svojim građanima.

- Ne odvajam rad policije i vojske. Ministar Vulin i ja uvek nastupamo zajedno, jer branimo istu zemlju i isti narod. Naš zadatak jeste složen, u nekim oblastima jeste različit, ali je važno da ljudi znaju da su i vojska i policija jedan sistem bezbednosti i odbrane koji štiti našu Srbiju i sve ljude ove zemlje, rekao je ministar Stefanović i dodao da je ponosan na godinu dana rada Vlade Ane Brnabić, kao i na ono što je Ministarstvo unutrašnjih poslova u tom periodu postiglo.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.07.2018
mp4 (228,19 MB)
Izjava ministra Vulina
05.07.2018
mp4 (230,22 MB)
Izjava predsednice Vlade Brnabić
05.07.2018
mp4 (305,19 MB)
Izjava ministra Stefanovića
05.07.2018
mp4 (274,67 MB)
Pokrivalica - TT zbor