Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.06.2018

Ministar Vulin: Obnovićemo sve što je NATO srušio i nemar devastirao
Jaka vojska je garant mira
 
- Sve što je bilo uništeno i oštećeno u NATO agresiji, ali i posle dugih godina namernog zapostavljanja i planskog uništavanja i umanjivanja Vojske Srbije, biće obnovljeno i stavljeno u funkciju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas obišao novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.
 
- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su potrebna novčana sredstva za sve što je potrebno Vojsci da uredi svoju vojnu infrastrukturu. Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžava životni vek, ali isto tako da pripadnici naše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužnosti, rekao je ministar odbrane.
 
On je dodao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u našoj zemlji i regionu.
 
- Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana, a upravo je to politika koju predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sprovodi, vrlo često teško, nemajući sa druge strane one koji tu politiku razumeju i iskreno prihvataju, i zato je snažna vojska garant snažne mirovne politike Republike Srbije, rekao je ministar odbrane.
 
Komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović podsetio je da je 2015. godine u kasarni u Sremskoj Mitrovici otpočela izgradnja više hangara, kao odgovor na porušene objekte tokom NATO agresije.
 
- Prošle godine završena su prva tri, koji su omogućili smeštaj tenkovskih jedinica 15. tenkovskog bataljona, lociranog u kasarni u Sremskoj Mitrovici, a ovih dana završen je i četvrti hangar koji će omogućiti smeštaj savremenih borbenih vozila. To omogućava da tehniku koju imamo bolje i kvalitetnije čuvamo i da operativne sposobnosti jedinica, lociranih u Sremskoj Mitrovici, budu održavane na onom nivou koji garantuje bezbednu i sigurnu budućnost svih građana Republike Srbije, rekao je general Petrović.
 
Predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica Tomislav Janković, izrazivši zadovoljstvo zbog posete ministra Vulina, istakao je da grad i Ministarstvo odbrane čine zajedničke napore da rešavaju sve zadatke od zajedničkog značaja.
 
- Sa svoje strane pokušavamo da pomognemo da uslovi rada pripadnika Vojske Srbije u našem gradu budu na višem nivou. Velika je uloga Vojske Srbije, kao važnog poslodavca u našem gradu, uz nezaobilazni bezbednosni doprinos koji nam pruža, a to se najbolje pokazalo 2014. godine kada je Vojska Srbije za vreme poplava u Sremskoj Mitrovici dala nemerljiv doprinos da grad bude odbranjen od elementarnih nepogoda. U znak zahvalnosti, Grad Sremska Mitrovica je već odredio prostor gde će se graditi stanovi za pripadnike Vojske i ostalih bezbednosnih struktura, i to će biti naš doprinos da se pripadnici sistema odbrane osećaju bolje i da imaju bolje uslove za život i rad, istakao je predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica.
 
Izvođač radova na nedavno završenom hangaru, četvrtom u kasarni “Boško Palkovljević Pinki”, je Vojnograđevinska ustanova. Vrednost investicije je 35 miliona dinara. Površina objekta, kao i prethodna tri, je oko 900 kvadratnih metara.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.06.2018
mp4 (116,16 MB)
Izjava ministra Vulina
23.06.2018
mp4 (79,31 MB)
Izjava generala Petrovića
23.06.2018
mp4 (88,54 MB)
Izjava Tomislava Jankovića
23.06.2018
mp4 (195,96 MB)
Obilazak