Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.06.2018.

Ministar Vulin: Zahvalni smo Liberiji na principijelnom stavu o Kosovu



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa liberijskim ministrom spoljnih poslova Gbezongarom Miltonom Findlijem i ministrom informisanja, kulture i turizma Lenom Judžinom Nagbeom.
Ministar Vulin je posebno istako značaj odluke Vlade Republike Liberije da povuče priznanje takozvanog Kosova kao nezavisne države i zahvalio se u ime Ministarstva odbrane i svoje lično ime.

- Odluka Vlade Liberije pokazuje da je principijelna, konzistentna i na pravu zasnovana politika Republike Srbije dala rezultate, poručio je ministar Vulin, dodavši da će povlačenje priznanja tzv. Kosova dolazi u trenutku značajnom za ukupan proces dijaloga sa Prištinom.
„Važno nam je što i drugi prepoznaju ispravnost stavova naše zemlje, a to je opredeljenost za rešavanje otvorenih pitanja putem pregovora, bezuslovno poštovanje Briselskog sporazuma i zalaganje za formiranje Zajednice srpskih opština“, rekao je ministar Vulin.

Sagovornici su se saglasili da se, u vezi sa pitanjima od nacionalnog interesa obe zemlje, otvaraju mogućnosti za uspostavljanje sveobuhvatne saradnje, uključujući i oblast odbrane, kao i da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih te da aktuelno unapređenje odnosa ne predstavlja početak već nastavak te saradnje.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.06.2018
mp4 (58,07 MB)
Sastanak