Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.06.2018.

Delegacija Ministarstva odbrane BiH u Upravi za opštu logistiku



Tročlana delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, na čelu sa šefom Odseka za građevinu i infrastrukturu Sektora za nabavku i logistiku Ministarstva odbrane BiH, posetila je Upravu za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije i sa predstavnicima te uprave, na čelu sa šefom Odseka za bezbednost i zdravlje na radu, zaštitu životne sredine i zaštitu od požara i eksplozije, 20. i 21. juna vodila bilateralne razgovore u oblasti zaštite životne sredine i zaštite od požara.
Tokom sastanka razgovaralo se o normativnoj uređenosti oblasti zaštite životne sredine i zaštite od požara, organizaciji tih oblasti u oba ministarstva, uz razmenu iskustava i prezentovanje primera dobre prakse na obe strane.

Delegacija BiH je u okviru dvodnevne posete obišla i Vojnotehnički institut, gde se upoznala sa načinom planiranja, organizovanja i kontrole zaštite životne sredine i zaštite od požara u toj ustanovi, uz praktičan prikaz sprovođenja propisanih mera u tim oblastima.