Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.06.2018.

Besplatne školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije




 
U Domu Vojske Srbije danas su, u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića, potpisani sporazumi o saradnji sa školama koje će obezbediti besplatne školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Po ovlašćenju ministra odbrane Aleksandra Vulina, u ime Ministarstva odbrane, sporazume su potpisali načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić i načelnik Odeljenja za tradicije i veterane Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković.
 


U ime Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika sporazum je potpisao direktor te škole dr Milomir Mijatović, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota direktorka dr Emilija Popović, u ime Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Šabac direktorka Svetlana Karić, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ Vršac ovlašćeni zastupnik direktora te ustanove Stevan Miljkov, dok je u ime Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije sporazum potpisao direktor Hristos Aleksopulos.
 
Tom prilikom, državni sekretar Jocić je, u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zahvalio školama sa kojima su danas potpisani sporazumi na gestu dobre volje i prepoznavanju značaja sistema odbrane.
 
– U prethodnom periodu uradili smo puno toga na poboljšanju standarda i statusa pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ne samo u segmentu novčanih davanja, gde smo uz podršku države i predsednika Aleksandra Vučića napravili značajne korake, već smo se potrudili da uradimo nešto i u saradnji s privredom i institucijama, rekao je državni sekretar Jocić podsetivši da je u proteklom periodu potpisano više od 30 sporazuma sa privrednim subjektima koji su u delu pružanja usluga i proizvoda dali posebne povoljnosti za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 


On je naglasio da je, kada je reč o saradnji sa prosvetom, prošle godine potpisan sporazum sa Beogradskom poslovnom školom, izrazivši zadovoljstvo što se danas ta saradnja proširuje i na druge visokoškolske ustanove, čime će se pomoći i olakšati pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da omoguće školovanje svoje dece na najbolji mogući način.
 
–  Ovakvim sporazumima olakšavamo roditeljima da njihova deca, koja će kod vas steći sva potrebna znanja i veštine, imaju bolju budućnost, a  budućnost te dece, naše dece, je  ustvari i budućnost Srbije, rekao je državni sekretar Jocić.
 
Direktor Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika dr Milomir Mijatović,, u ime prisutnih predstavnika visokih strukovnih škola, izrazio je zadovoljstvo što je pet visokih strukovnih škola danas potpisalo sporazum u cilju unapređenja standarda pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i poželeo uspešnu saradnju.
 


Na osnovu odluka ministra odbrane o prihvatanju ponuda za saradnju, danas su potpisani sporazumi između Ministarstva odbrane i  Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije, Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot, Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija Trstenik, Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ Vršac i Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Šabac.
 
Navedenim sporazumima određeni broj dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, počev od 2018/19 školske godine na ovim visokoškolskim ustanovama biće oslobođen od plaćanja školarine na osnovnim strukovnim studijama.
 
Visoka tehnička mašinska škola strukovnih studija Trstenik omogućila je besplatno studiranje za svu decu zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koja ostvare status studenta u skladu sa zakonom i opštim aktima škole. Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot omogućiće to za dvoje dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Šabac i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ Vršac, dok će na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija studiranje pod navedenim uslovima biti omogućeno za petoro dece.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.06.2018
mp4 (167,12 MB)
Državni sekretar Bojan Jocić
18.06.2018
mp4 (61,44 MB)
Direktor Milomir Mijatović
18.06.2018
mp4 (126,51 MB)
Potpisivanje ugovora