Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.06.2018.

Razmena iskustava sa Belorusijom u oblasti finansiranja odbrane



Ekspertski razgovori u oblasti finansijskog poslovanja delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar mr Bojan Jocić, sa predstavnicima Ministarstva odbrane Republike Belorusije započeli su juče u Sektoru za budžet i finansije.
 


Delegaciju Ministarstva odbrane Republike Belorusije,  koja boravi u Srbiji od 11. do 13. juna 2018. godine, predvodi pomoćnik ministra za pitanja ekonomije i finansija, general-major Igor Vladimirovič Možilovskij.
 
Državni sekretar Jocić istakao je da se saradnja ministarstava odbrane Srbije i Belorusije, započeta 2016. godine, uspešno nastavlja i pozitivno razvija u oblasti finansiranja odbrane na obostrano zadovoljstvo. Tokom razgovora, državni sekretar Jocić je izneo uverenje da će saradnja doprineti boljem razvoju međusobnih odnosa, kao i većoj razmeni iskustava u oblasti finansiranja odbrane.
 


Razmena iskustva u oblasti programske strukture i budžeta, organizacija sistema stambenog kreditiranja, razvoj sistema finansijskog upravljanja i kontrole u MO i VS, kao i finansiranje učešća pripadnika Vojske u mirovnim misijama su teme  o kojima će se razgovarati tokom trajanja ekspertskih razgovora.
 
photoFOTOGALERIJA