Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.06.2018.

Četvrto zasedanje Zajedničkog srpsko-angolskog komiteta




Delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar Aleksandar Živković, kopredsednik srpskog dela Zajedničkog komiteta srpsko-angolskog komiteta za saradnju u oblasti odbrane, boravi u zvaničnoj poseti Ministarstvu nacionalne odbrane Republike Angole od 11. do 13. juna 2018. godine.

Državni sekretar Živković sastao se danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Angole, generalom Salvianom Žesušom Sekeira Kiandom i državnim sekretarom za materijalne resurse i infrastrukturu, general-potpukovnikom Alfonsom Karlošom Netom. Tom prilikom upoznao je sagovornike sa spoljnopolitičkim ciljevima Srbije, politikom odbrane i vojne neutralnosti.

Na četvrtom zasedanju Zajedničkog srpsko-angolskog komiteta za saradnju u oblasti odbrane državni sekretar Živković je istakao da Srbija ceni principijelnu podršku Angole u odbrani principa međunarodnog prava i izrazio zahvalnost za čvrst stav i podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, poručivši da je Angola strateški partner Srbije u centralnoj i južnoj Africi.

Tokom plenarnog zasedanja i sastanaka mešovitih potkomiteta za vojno-vojnu, vojnoekonomsku, vojnomedicinsku i vojnoobrazovnu saradnju, definisani su konkretni predlozi i aktivnosti koje obe strane treba da preduzmu u cilju daljeg unapređenja saradnje u oblasti odbrane.

Planirano je da se do kraja boravka u Angoli državni sekretar Aleksandar Živković sastane sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Angole, generalom armije Antoniom Ežidiom de Souza Santušem, kao i potpisivanje Zapisnika sa zasedanja.
 

 
photoFOTOGALERIJA