Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.05.2018.

Vojska Srbije je čuvar porodičnih vrednosti




Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa potporučnikom Stefanom Markovićem, koji je u uniformi Vojske Srbije juče sklopio brak sa suprugom Majom, pripadnicom MUP-a, na kolektivnom venčanju u Beogradu, na kome je ovaj par predvodio kolonu mladenaca.
 
Mladi bračni par, ministar Vulin je, tom prilikom, nagradio sedmodnevnim boravkom u u objektu Vojne ustanove „Tara“, gde nakon venčanja, mogu provesti medeni mesec.
 
Čestitajući mladom bračnom paru, ministar Vulin je istakao da je veoma ponosan na te mlade ljude koji na takav način reprezentuju koliko su oni ponosni na svoju Vojsku i na svoju državu.
 
- Nema lepše slike nego kad vidite mladog čoveka, uz to i oficira, jednog od naših najboljih mladih ljudi, koji tako ponosno nosi svoju uniformu i tako ponosno nosi oznake Vojske Srbije. Ovo je naš način da kažemo koliko cenimo ovakav potez, koliko smo ponosni na mlade ljude i možemo da budemo veoma srećni što ovakve supružnike i ljude imamo u sastavu naših struktura bezbednosti, jer je mladoženja pripadnik Vojske, a mlada iz Ministarstva unutrašnjih poslova – naglasio je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je čuvar tradicionalnih vrednosti, čuvar i uzdanica porodice u Srbiji, Vojska Srbije se raduje svakom povećanju porodice i učiniće sve da imamo što više ovakvih bračnih parova i ovakve radosti.
 
- Vojska Srbije je ponosna na ove ljude i nastaviće da brine o njima – poručio je ministar Vulin.
 
Mladoženja u svečanoj plavoj uniformi Vojske Srbije bio je jedan od najzapaženijih toga dana, pa je upravo Markovićima pripala posebna čast da predvode kolonu mladenaca.
 
- Odlučio sam da se venčam u uniformi zato što sam hteo da budem drugačiji od ostalih, ali i zato što sam ponosan i zadovoljan jer nosim ovu uniformu – ističe potporučnik Marković.
 
Govoreći o utiscima sa jučerašnjeg venčanja, potporučnik Marković je istakao da je rado prihvatio ideju svoje buduće supruge da brak sklope na baš toj manifestaciji, a taj dan, kako su se oboje složili, ostaće im u najlepšem sećanju.
 
- Boravak na Tari kojim smo nagrađeni znači nam mnogo u ovom trenutku, jer smo svakako i planirali da otputujemo negde za medeni mesec. Zahvalio bih ministru odbrane na tom poklonu – naglasio je potporučnik Marković.
 
Potporučnik Marković, rodom iz Negotina, bio je najbolji kadet među kolegama sa smera RViPVO, za šta je na promociji oficira prošlog septembra nagrađen pištoljem sa posvetom. Potporučnik Marković zaposlen je na aerodromu „Batajnica“, na dužnosti komandira prvog voda u artiljerijsko-raketnoj bateriji za raketna dejstva malog dometa u Centru za obuku RViPVO.
 
Njegova supruga Maja, takođe iz Negotina, policijski je službenik, a proširenje porodice očekuju krajem leta, kada će porodica Marković biti bogatija za još jednog člana.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
21.05.2018
mp4 (108,17 MB)
Izjava ministra Vulina
21.05.2018
mp4 (77,85 MB)
Izjava potporučnika Markovića
21.05.2018
mp4 (79,19 MB)
Pokrivalica