Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.05.2018.

Ministar Vulin: Naređenje je izvršeno




Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu.



Tom prilikom, ministru Vulinu, koji je bio u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Željka Ninkovića i zamenika komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnika Slađana Stamenkovića, prezentovana je organizacija rada u intendantskom servisu, perionici i hemijskoj čistionici, kao i u obućarskoj i krojačkoj radionici.

Ministar Vulin je istakao da, u skladu s naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, svaki profesionalni vojnik mora da ima dva kompleta uniforme i nove čizme.



- Danas smo pokazali da je to upravo tako i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo, u odnosu na recimo 2008. i 2012. godinu, povećali broj kompleta uniformi za 3,3 puta, čizama za 5,2 puta, a popunjenost hranom je veća za čitavih 52 procenta nego u tom periodu. Svaki naš vojnik mora da ima dva kompleta uniformi, nove čizme i sve što mu je potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka, rekao je ministar odbrane i dodao da se Vojska Srbije oprema i da i ona i svaki njen pripadnik moraju da znaju da društvo i država brinu o njima, a da se zahvalnost koju im pokazuje ova zemlja može meriti i po tome u kakvim uslovima radimo, kakve uniforme nosimo, kakve čizme i kakvu hranu imamo.

 - Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku, baš kao i narod koji zna da je sigurna, opremljena i zadovoljna vojska garant sigurne i zadovoljne Srbije, rekao je ministar Vulin.



General Ninković izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da ministru odbrane predstavi stanje intendantske podrške jedne od jedinica Vojske Srbije.

- Imali smo prilike da vidimo sve segmente uslužne delatnosti kojima obezbeđujemo odgovarajući standard našim pripadnicima i da pokažemo deo ekonomskih zaliha koje naša vojska ima, što nam u narednom periodu obezbeđuje kontinuitet u zameni odeće, opravkama, uopšte u popravljanju vizuelnog izgleda naših pripadnika, rekao je general Ninković i dodao da se to radi i u svim jedinicama Vojske Srbije. 

Visoki gosti obišli su i vantrupno skladište intendantskih  sredstava Centralne logističke baze. 
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.05.2018
mp4 (80,9 MB)
Izjava ministra
16.05.2018
mp4 (52,34 MB)
Izjava brigadnog generala Ninkovića
16.05.2018
mp4 (114,08 MB)
Obilazak