Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.05.2018.

Poseta delegacije Ministarstva odbrane Indije




U Ministarstvu odbrane Republike Srbije danas je održan sastanak v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milana Mojsilovića sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Indije, koju je predvodio pomoćnik državnog sekretara Šri Barun Mitra. Susretu je prisustvovala i ambasadorka  Indije u Srbiji Nj.E. Narinder Čauhan.



Razgovor je vođen u prijateljskoj atmosferi te je, osim o unapređenju saradnje u oblasti odbrane, bilo reči i o tradicionalno dobrim opštim i političkim odnosima, o čemu govori činjenica da se, kako je Mojsilović istakao, ove godine obeležava 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve države.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane je istakao da Republika Srbija vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i da je u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti. Takođe je naglasio da je od izuzetne važnosti podrška koju Indija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i naporima da se sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji reše mirnim putem i dijalogom.



Obe strane su zaključile da postoje mogućnosti o unapređenju saradnje u oblsti odbrane na još viši nivo, pre svega planiranjem i realizacijom aktivnosti međunarodne vojne saradnje od zajedničkog interesa.
photoFOTOGALERIJA