Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.05.2018.

Radionica za predstavnike medija




Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane u saradnji sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu organizovala je dvodnevnu radionicu za predstavnike medija koja je otvorena danas u hotelu „Omorika“ na Tari. 

Novinarima najuticajnijih redakcija u našoj zemlji i predstavnicima organizacionih celina  Ministarstva odbrane i Vojske Srbije zaduženim za kontakte sa medijima  biće predstavljeni najvažniji aspekti međunarodne vojne saradnje i aktivnosti sistema odbrane u vezi sa pripremama, organizacijom i učešćem u multinacionalnim operacijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Eksperti za odnose s javnošću Ministarstva odbrane i panelisti iz zemlje i inostranstva govoriće o temama u vezi sa kriznom komunikacijom u realnim situacijama na terenu, te o temama koje se odnose na fenomene pouzdanosti izvora novinarskih informacija „fake news“i „dark web“.



Pozivu za učešće u Radionici odazvali su se: general-major Bojan Zrnić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije, ambasador Branimir Filipović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku, pukovnik Sajmon Ficgibon, izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji, brigadni general Ćezare Marineli, šef kancelarije NATO-a, pukovnik Daglas Faerti, izaslanik odbrane SAD i Džimi Lič, britanski PR konsultant i novinar.

U uvodnom obraćanju načelnik Uprave za odnose sa javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković zahvalio je pukovniku Sajmonu Ficgibonu, britanskom izaslaniku odbrane, podsetivši da se slični stručni skupovi već nekoliko godina organizuju zahvaljujući odličnom međusobnom razumevanju i saradnji.
 
– Mi smo na najbolji mogući način iskoristili pomoć Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva da kao Ministarsvo odbrane podstaknemo i ojačamo saradnju sa medijima. Ove godine u našoj zemlji po drugi put ćemo organizovati regionalnu radionicu za predstavnike medija, takođe uz svesrdnu pomoć britanske diplomatske misije. Očekujemo da, kao i do sada, produbimo saradnju i poboljšamo razumevanje medija u zemlji i regionu za teme koje se odnose na sistem odbrane Republike Srbije – rekao je kapetan bojnog broda Bošković i zahvalio svim učesnicima Radionice na spremnosti da razmene iskustva i ojačaju međusobne veze.



Svoje prezentacije i diskusije tokom dva dana trajanja Radionice predstaviće i pukovnik dr Mihajlo Zogović, potpukovnik mr Zoran Bobar i Sanja Jevtović Čanović iz Uprave za odnose sa javnoću MO, Saša Živanović bivši načelnik Uprave za visokotehnološki kriminal MUP Srbije, Mladen Stojadinović, predstavnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju MO,  potpukovnik Goran Topalović iz Centra za mirovne operacije, potpukovnik Miroslav Zečević iz Uprave za planiranje i razvoj J-5 i potpukovnik Dragan Nikolić iz Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.05.2018
mp4 (121,39 MB)
Radionica