Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2018.

Potpisan Plan bilateralne vojne saradnje sa Turskom




Plan bilateralne vojne saradnje između Generalštaba Oružanih snaga Republike Turske i Ministarstva odbrane Republike Srbije za 2018. godinu, potpisali su danas načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković i izaslanik odbrane Republike Turske u Beogradu pukovnik Memduh Orbaj Kilinč.
 
Sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti odbrane dobra i da postoje mogućnosti za njeno dalje unapređenje.
 
Pukovnik Ranković je ocenio da Ministarstvo odbrane Republike Srbije, pored nastavka razvoja saradnje u težišnim oblastima, stavlja akcenat na unapređenje vojno-vojne saradnje i istakao da poseban pečat, kao i zamajac budućoj saradnji, mogu dati susreti na najvišem nivou. Takođe je izrazio zadovoljstvo zbog finalnog usaglašavanja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između dve vlade.
 
Pukovnik Kilinč je istakao da su Ministarstvo nacionalne odbrane i Oružane snage Republike Turske opredeljene za suštinski razvoj saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Srbijom. Aktivnosti iz Plana bilateralne vojne saradnje su dobra osnova za dalje unapređenje saradnje, posebno u oblasti vojnog obrazovanja i dva vazduhoplovstva.
 
photoFOTOGALERIJA