Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.04.2018.

Sportski susret srpske i mađarske vojske




U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je odigrana prijateljska utakmica u malom fudbalu između oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske.

Jedini gol na utakmici postigao je zamenik načelnika Centra za mirovne operacije pukovnik Nikola Dejanović, čime je ekipu Vojske Srbije odveo do pobede. 
 
Nadmetanje dveju vojski s tribina su posmatrali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i izaslanik odbrane Oružanih snaga Mađarske potpukovnik Gabor Makač.

Selektor ekipe Vojske Srbije bio je komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović dok je kapitensku traku za našu ekipu nosio načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Dejan Janković.

Za najboljeg igrača proglašen je član mađarske ekipe brigadni general Romulus Rusin, dok je titulu najboljeg golmana poneo kapetan bojnog broda Ljubiša Marković iz Uprave za obuku i doktrinu.

Današnja utakmica, koju su organizovale Uprava za operativne poslove i Uprava za obuku i doktrinu, šesta je u nizu susreta dveju vojski, a naredni, koji će se odigrati na mađarskom terenu, najavljen je za novembar.
 
photoFOTOGALERIJA