Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.04.2018.

Nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije




Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, novčane nagrade za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.



Nagrade, od po 100.000 dinara, uručene su u šest kategorija prvi put povodom Dana Vojske Srbije, a sredstva za novčane nagrade obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Ministar Vulin uručio je nagrade desetaru Miroslavu Potiću za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća i desetaru Srđanu Ristiću za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta.

U kategoriji najbolje vojno lice nagrađen je general-potpukovnik Đokica Petrović za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti vojnih lica, a u kategoriji najbolje civilno lice nagrađen je vojni službenik Milan Pavlović za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti civilnih lica. Njima je nagrade uručio načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije uručio je nagradu u kategoriji najbolji zdravstveni radnik majoru Saši Dimitrijeviću za vanredno zapažene rezultate i iskazano izuzetno zalaganje i požrtvovanost prilikom obavljanja redovnih dužnosti u oblasti zdravstvene zaštite.

Naknadno će biti uručena nagrada u kategoriji najbolji istraživač vojnom službeniku dr Milanu Miloševiću za postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja naoružanja i vojne opreme.



Ministar odbrane zahvalio je Udruženju osiguravača Srbije što je taj segment našeg društva prepoznao vrednost i važnost Vojske Srbije.

- Vojska Srbije je narod Srbije. Vojsku Srbije ne možete razdvojiti od naroda kom pripada. Uvek deleći dobro i zlo, tu zbog onog najgoreg, a živeći zbog onog dobrog, i svega onog što čini naš život vrednim življenja, Vojska Srbije radi težak i odgovoran zadatak. Ne traži naš vojnik, ni oficir, ni civilno lice, da mu zahvaljuju i ne traži ni da prepoznaju koliko mu je teško i koliko odgovoran posao vrši. Ali nam znači kada vidimo da nas naša Srbija voli, poštuje, ceni i razume koliko je odgovorno i teško biti pripadnik Vojske Srbije i koliko je važno imati snažnu, organizovanu, opremljenu i zadovoljnu Vojsku Srbije, poručio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija se voli i pripadnik Vojske Srbije nije izabrao tu časnu i čestitu profesiju zbog plate, nagrade, odlikovanja ili zahvalnosti.

- Izabrao je zato što iskreno voli svoju zemlju i narod, zato što je spreman svoj život da posveti služenju zemlji i narodu, spreman da uz nju bude kad je teško i kada je najteže. I znači nam kada vidimo da nas Srbija i svaki njen deo razume, poštuje, ceni i voli. Zahvaljujem Udruženju osiguravača Srbije što su nam pokazali da prepoznaju i razumeju težak i častan vojnički život i da hoće da budu deo njega, rekao je ministar Vulin.



Čestitajući nagrađenima, ministar Vulin je napomenuo da je svaka nagrada zaslužena.

- Izabrani ste na osnovu volje svojih kolega, onih koji vas poznaju, razumeju, koji sa vama dele hleb, svaku teškoću i radost. Izabrani ste zbog onoga što radite i predstavljate a na ponos svoje vojske. Raduje me što će ovo biti tradicionalna akcija i što ćemo svake godine moći da izaberemo najbolje među nama, nagradimo ih i zahvalimo im što su tu godinu proveli u svojoj vojsci, zaključio je ministar odbrane.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio general-potpukovnik Đokica Petrović. On je svima zahvalio i napomenuo da Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije čine vredni, čestiti, pošteni, požrtvovani i hrabri pripadnici.

- Mi nagrađeni smo samo mali deo velikog stroja izvanrednih ljudi koji čine Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije, poručio je general Petrović.

Generalni sekretar Udruženja Duško Jovanović napomenuo je da je siguran kako je „napravljen najbolji izbor nagrađenih“ i obećao da saradnja počinje na obostrano zadovoljstvo. Takođe, on je pohvalio ideju ministra Vulina, o saradnji ovih institucija, koja je pokrenula „lepu i kvalitetnu akciju“.

- Naša je namera i želja da ubuduće pomažemo sve kvalitete u veoma kvalitetnom Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, rekao je Jovanović.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.04.2018
mp4 (219,45 MB)
Ministar Vulin
17.04.2018
mp4 (159,23 MB)
General-potpukovnik Đokica Petrović
17.04.2018
mp4 (99,59 MB)
Duško Jovanović
17.04.2018
mp4 (168,89 MB)
Dodela nagrada
17.04.2018
mp4 (18,1 MB)
Vojni službenik Milan Pavlović
17.04.2018
mp4 (12,89 MB)
Desetar Miroslav Potić