Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.04.2018

General Diković s komandantom KFOR-a u NišuNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković susreo se danas na niškom vojnom aerodromu sa komandantom KFOR-a general-majorom Salvatoreom Kuočijem.

Generali Diković i Kuoči su razgovarali o saradnji Vojske Srbije i Kfora i aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Autonomnoj Pokrajini Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa KiM.

Načelnik Generalštaba je podvukao da prisustvo međunarodnih snaga na KiM predstavlja važan faktor opšte bezbednosti i stabilnosti u našoj južnoj pokrajini i dodao da Vojska Srbije stoga poseban značaj pridaje saradnji s KFOR-om.

Sastanci načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa komandatom KFOR-a se održavaju redovno. Reč je o susretima na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande KFOR-a i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci Zajedničke komisije se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.