Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.03.2018.

General Diković s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u Beogradu s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a češkim generalom Petrom Pavelom.

Generali Diković i Pavel su razgovarali o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, sa težištem na Kosovu i Metohiji, i saradnji Vojske Srbije s Kforom i Severnoatlantskom alijansom.

General Diković je ocenio uspešnom saradnju Vojske Srbije sa NATO-om u okviru Partnerstva za mir i izrazio uverenje da će današnja poseta doprineti daljem jačanju međusobnog poverenja i uzajamnog razumevanja.

Ističući da NATO u potpunosti razume i uvažava naše opredeljenje za vojnom neutralnošću, general Pavel je rekao da je zajednički interes da u regionu imamo stabilne i prosperitetne zemlje, koje dele evropske vrednosti.

Predsedavajući Vojnom komitetu NATO-a se juče sastao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, a nakon današnjeg susreta s generalom Dikovićem održao je predavanje polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane i Generalštabnog usavršavanja i obišao Centar za obuku putem simulacija.

General Petr Pavel je boravio u poseti Republici Srbiji u oktobru 2012. godine u svojstvu načelnika Generalštaba Češke Republike i u martu 2016. kao predsedavajući Vojnom komitetu NATO-a.
 
 
photoFOTOGALERIJA