Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.03.2018.

Osmomartovski koncert filmske muzike



 
Beogradski duvački orkestar, u saradnji sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, povodom Dana žena, priredio je večeras u Svečanoj sali beogradskog Doma vojske koncert filmske muzike.

Na programu su bile nezaboravne filmske melodije, među kojima i tema iz Pink Pantera i muzika iz filma Džejms Bond, ali i proslavljene kompozicije Enia Morikonea, Šnajdera,  Mendelsona, Bernštajna i drugih.
 
Gosti orkestra, kojim su dirigovali maestro Vladimir Mustajbašić i major Aleksandar Đurov, bili su članovi kamernog tria Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, klarinetisti Vukašin Stefanović i Aleksa Stojadinović i pianista Miloš Spasić.

Koncertu, svojevrsnom osmomartovskom poklonu, prisustvovali su brojni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Beogradski duvački orkestar, sa kojim Ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ dugi niz godina sarađuje, osnovan je 1995. godine s ciljem da doprinese obnovi tradicije promenadnih koncerata u koncertnim dvoranama i na otvorenom prostoru. Ansambl podstiče i unapređuje stvaralaštvo i izvođačku umetnost za duvačke  instrumente i orkestre.

Članovi su istaknuti muzičari iz simfonijskih orkestara Radio televizije Srbije, Beogradske opere, Beogradske filharmonije, Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, Pozorišta na Terazijama, Reprezentativnog orkestra Garde,  kao i profesori i studenti muzičkih škola i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.03.2018
mp4 (66,61 MB)
Osmomartovski koncert filmske muzike Dom Vojske Srbije