Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.02.2018

Čestitka ministra odbrane povodom Dana državnostiSvim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čestitam 15. februar, Sretenje – Dan državnosti Srbije.
 
U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja, prevashodno zbog želje srpskog naroda da stvori modernu srpsku državu i trajan je izvor i nadahnuće budućim pokolenjima. Izborom datuma donošenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka Prvog srpskog ustanka za dan državnosti, građani Srbije potvrdili su volju za očuvanjem viševekovne državotvornosti na evropskom putu.
 
Uveren sam da će pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u predstojećem periodu istrajati u nastojanju da Republika Srbija dobije svoje mesto i postane uvažen segment ka uključivanju u regionalne, evropske i svetske integracije. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu.
 
Siguran sam da ćemo uspeti da realizujemo planirane zadatke i ispunimo obaveze koje nam predstoje. Čestitam vam praznik i želim da zajednički uspemo da u narednom periodu pokažemo da smo na dobrom putu da postanemo značajan činilac novih bezbednosnih tokova u Evropi i svetu.