Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.02.2018.

Saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Sportskim savezom Srbije



Načelnik Kabineta ministra odbrane, ujedno šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), brigadni general Siniša Radović sastao se danas sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom.

Tema sastanka bila je nastavak i unapređenje saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Sportskim savezom Srbije u zajedničkim sportskim aktivnostima.

General Radović istakao je potrebu da se sport u vojsci učini prepoznatljivim kroz učešće vrhunskih sportista na vojnim sportskim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, zbog čega je i pokrenuta inicijativa o zajedničkim aktivnostima u okviru programa Olimpijskog komiteta Srbije „Karijera posle sporta“. Tako bi i vrhunski sportisti bili angažovani u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Štefanek je ukazao na spremnost Sportskog saveza da podrži vojne sportiste na domaćim i međunarodnim sportskim manifestacijama u stručnom, organizacionom, materijalnom i edukativnom smislu. Takođe, izrazio je želju da učestvuje za reprezentaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na predstojećim međunarodnim sportskim takmičenjima iz programa CISM.

Na sastanku je istaknuta potreba za daljim unapređenjem i produbljivanjem tradicionalno dobre višegodišnje saradnje, kao i za nastavkom podrške Sportskog saveza Srbije razvoju sporta u vojsci.
photoFOTOGALERIJA