Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.01.2018.

Sastanak načelnika Generalštaba i komandanta KFOR-a



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu sa komandantom KFOR-a general-majorom Salvatoreom Kuočijem.

Generali Diković i Kuoči razgovarali su o aktuelnom stanju bezbednosti u Autonomnoj Pokrajini Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa našom južnom pokrajinom, kao i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i KFOR-a.

Ovo je prvi susret načelnika Generalštaba Vojske Srbije i komandanta KFOR-a otkako je general Kuoči u novembru prošle godine preuzeo komandu nad međunarodnim snagama na Kosovu i Metohiji.

Sastanci načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa komandatom KFOR-a se održavaju redovno. Reč je o susretima na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande KFOR-a i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci  Zajedničke komisije se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.