Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.01.2018.

Godina vredna ponavljanja



Svima koji noćas slave pravoslavnu Novu godinu, koji se raduju početku Nove godine na današnji dan, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije želim da čestitam Novu godinu, da im poželim mnogo zdravlja i sreće, da im poželim godinu koja će biti vredna ponavljanja, godinu mira, godinu rada, godinu uspešne, stabilne Srbije, godinu u kojoj će nam se deca rađati, godinu u kojoj ćemo svi mi biti uspešniji i bolji.

Ova godina, koja će obeležiti rad i razvoj, mora biti godina u kojoj ćemo svi više misliti jedni na druge. Zato ove noći želim posebno sve najbolje za nastupajuću pravoslavnu Novu godinu Srbima koji žive van Srbije, onima koji daleko od Srbije, možda još glasnije i sa više emocija slave ovu noć, kao deo našeg kolektivnog entiteta, naše nacionalne pripadnosti, kao nešto što nas čini tako posebnim i tako jedinstvenim. Istovremeno, pozdravljam i želim srećnu pravoslavnu Novu godinu svim Srbima na prostoru Kosova i Metohije, želim da znaju da brinemo i mislimo o njima, da nikada nisu sami i da je njihova država uvek tu.

Srećnu pravoslavnu Novu godinu želim i svim Srbima u Republici Srpskoj i poručujem im da je njihova Srbija uvek tu za njih. Želim da ovu noć, koju slavimo baš mi, Srbi, podelimo i s onima koji žive s nama, da znaju kolika je dobrota i kolika je blagodet živeti u različitostima i biti tako ponosan na ono što nas čini posebnim i jedinstvenim. Svima koji dolazak Nove godine proslavljaju večeras želim svaku sreću i uspeh, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin obilazeći Vojni medicinski centar Hitne pomoći.       
 
       
videoVIDEOGALERIJA
14.01.2018
mp4 (198,48 MB)
Čestitka ministra Vulina