Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.01.2018.

Ministar Vulin obišao VFC „Zastava film“





Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Vojnofilmski centar „Zastava film“, ustanovu koja funkcioniše u okviru Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.
 
Tom prilikom, ministar Vulin je istakao da je Vojska čuvar naše tradicije i najviših vrednosti u našem društvu.
 
- Upravo zbog toga, smatramo da sve ono što Vojska zna i hoće da pokaže i podeli sa čitavim našim društvom treba da bude predstavljeno i kroz „Zastava film“. Ove godine ćemo proizvesti i staviti na raspolaganje čitavoj javnosti, svakoj zainteresovanoj televiziji, školi ili omladinskom kampu, vinjete koje će govoriti o našoj istoriji. „Zastava film“ će napraviti veći broj osvrta na najznačajnije istorijske događaje u našem narodu i dati mogućnost da u najsavremenijoj tehnologiji sve to vidimo, zapamtimo i podelimo. Najsvetlije delove naše istorije predstavićemo čitavoj našoj naciji, daćemo mogućnost sasvim besplatno da ulaganjem Vojske Srbije još jednom budemo ponosni na našu istoriju i sve što su radili oni pre nas, istakao je ministar Vulin.
 
Tokom današnjeg obilaska, ministru Vulinu prikazana su i dva pilot projekta te vojnofilmske ustanove – jedan o najznačajnijih događaja iz naše bogate vojničke istorije i drugi o kodeksu časti.  
 
Vojnofilmski centar „Zastava film“ obavlja poslove vezane za proizvodnju informativnih, filmskih, video i multimedijalnih proizvoda namenjenih za informisanje javnosti o aktivnostima Ministarstva odbrane, kao i za obučavanje i osposobljavanje komandi, jedinica, ustanova i pripadnika Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.01.2018
mp4 (108,69 MB)
Izjava ministrа Vulinа
10.01.2018
mp4 (148,85 MB)
Obilazak