Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.01.2018.

Srbija voli i poštuje svoju Vojsku



Prvog dana u Novoj godini ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Operativni centar sistema odbrane i tom prilikom zahvalio predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću na poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

On se danas u beogradskoj kasarni „Banjica 2“, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i državnog sekretara Aleksandra Živkovića, uverio da Vojska Srbije izvršava planirane zadatke i da je stanje u Republici Srbiji redovno.

Ministar Vulin zahvalio je Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću što je savladao brojne otpore da svi pripadnici bezbednosnih struktura, među kojima su i zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dobiju najveće povećanje plata u državi.

-Od prvog januara 2018. godine svi pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i čitavog bezbednosnog sektora dobiće uvećanje plata od 10 procenata, rekao je ministar Vulin, izrazivši zadovoljstvo što se materijalni položaj pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije unapređuje.

 - Unapređuje se kroz povećane plate, kroz povećane dnevnice, kroz uvođenje solidarne pomoći. Unaprediće se i kroz masovnu stambenu izgradnju, ali i više i važnije čak od poboljšanja našeg materijalnog položaja, jeste povećanje ugleda i odnosa čitavog naroda i svih struktura prema Vojsci Srbije, rekao je ministar odbrane naglasivši da Vojska Srbije vredno radi, svakog dana i svakog sekunda, vodeći računa o bezbednosti i sigurnosti čitave naše zemlje i svakog građanina naše Republike.

On je istakao da sve to dokazuje da je Vojska Srbije nezamenljiva u očuvanju našeg svakodnevnog života.

- Snažna Vojska Srbije nije garant samo mira Republike Srbije, već je garant mira u čitavom regionu i u Evropi, rekao je ministar odbrane zaključivši da je Vojska Srbije spremna i sposobna da ispuni svaki svoj zadatak, bez obzira koji je dan ili zadatak u pitanju, te da Vojska Srbije čuva svoju Srbiju, baš kao što Srbija voli i poštuje svoju Vojsku.
Tom prilikom, ministar odbrane je putem video linka primio izveštaje iz operativnih centara Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Njemu su, takođe putem video linka, izveštaje podneli i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Kipru i Centralnoafričkoj Republici, obavestivši ga da je stanje redovno, da ljudstvo izvršava misijom definisane zadatke i da su svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u mirovnim misijama bezbedni.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.01.2018
mp4 (80,94 MB)
Obilazak Operativnog centra sistema odbrane
01.01.2018
mp4 (44,36 MB)
Izjava ministra Vulina