Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2017.

Ministar Vulin: Kopnena Vojska deo naše najslavnije tradicije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao večeras svečanoj akademiji povodom Dana Kopnenevojske i Dana Pešadije, čestitao je praznik svim pripadnicima Kopnene vojske i istakao koliko smo svi ponosni na njih.
 
- Kopnena vojska je naš najbrojniji deo, ne samo najbrojniji deo naše armije, ona je ono na šta se svi oslanjamo, ona je ona koja je u stanju da zaštiti čitavu teritoriju Republike Srbije i ona je deo naše najslavnije tradicije. Svi pripadnici Kopnene vojske znaju da je razlog njihovog postojanja očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, ustavnog poretka, i iznad svega – naše slobode. Zahvaljujući njima i njihovom predanom radu, zahvaljujući samopožrtvovanju i samopregoru i njihovih starešina i svakog od pripadnika vojske mi možemo da kažemo da smo slobodna i samostalna zemlja – naglasio je ministar Vulin.
 


Prema rečima ministra odbrane, Srbija je vojno neutralna zemlja i takva će i ostati, a njenu neutralnost će poštovati sve druge zemlje zato što ima snažnu i moćnu vojsku.
 
- Bez snažne i moćne vojske nema ni neutralnosti. Zemlja koja nema sposobnost da se brani, zemlja koja nema sposobnost da zaštiti svoj integritet, nije ni poštovana, nije ni zemlja o čijoj će se politici i političkim odlukama govoriti sa poštovanjem. Mi posebno vodimo računa o tome da svaki pripadnik naše vojske bude, naravno osposobljen, bude dobro obučen, ali da bude i lično zadovoljan, zadovoljan što radi u Vojsci, zadovoljan što ima dobar materijalni položaj, što njegova porodica može da bude ponosna na njega i na način života koji vodi – poručio je ministar Vulin.
 
Po naređenju predsednika Republike, dodao je ministar Vulin, formirana je radna grupa koja će  se baviti rešavanjem stambenih pitanja u našoj Vojsci i koja će, ne samo u našoj vojsci, već i u čitavom bezbednosnom sektoru u okviru Vlade Republike Srbije, obezbediti da konačno imamo veliki projekat stambene izgradnje, najveći još iz vremena SFRJ.
 
-To je način da se zahvalimo ovim ljudima, kao što je način da im kažemo da oni i njihove porodice zaslužuju posebno mesto i da će biti poštovani na poseban način. Hoćemo jaku i zadovljnu vojsku, dobili smo takvo naređenje od vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i to naređenje ćemo sprovesti na zadovoljstvo svakog pripadnika Vojske Srbije, ali sam siguran i svih građana Republike Srbije – poručio je ministar Vulin.
videoVIDEOGALERIJA
16.11.2017
mp4 (171,89 MB)
Izjava ministra Vulina