Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2017.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana pešadije i Dana Kopnene vojske



Čestitka povodom Dana pešadije
 
Svim pripadnicima pešadije čestitam 16. novembar – Dan roda.
 
Zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti, uspevate u savremenim i sasvim novim uslovima rada da izgradite i održite naređeni nivo operativnih sposobnosti i funkcionalno odgovorite nameni i zadacima roda nastavljajući tradiciju junaka Kolubarske bitke dužu od stotinu godina.
 
Siguran sam da ćete u predstojećem periodu osposobljenost vaših sastava podići na još viši nivo, što će doprineti ukupnom razvoju Kopnene vojske. Čestitam vam praznik, uz želju da u tome uspete.
 
Čestitka povodom Dana Kopnene vojske
 
Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.
 
Nastavljajući tradiciju srpske vojske i junaka sa Kolubare dužu od jednog veka, u godini obeležavanja za srpski narod i Vojsku istorijski značajnog jubileja – Prvog svetskog rata, uprkos složenim uslovima u kojima rade, jedinice Kopnene vojske su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle dobre rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.
 
Uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, pokazujete visok nivo obučenosti i profesionalizma doprinoseći jačanju ugleda Vojske, ali i Republike Srbije u celini. U dobrom delu ste iskoristili objektivne mogućnosti za opremanje svojih jedinica savremenim naoružanjem i vojnom opremom.
 
Uz želju za puno uspeha i uverenje da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati namenske zadatke i doprineti afirmaciji vida u celini, čestitam vam praznik.