Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.10.2017.

Poseta ministra odbrane Ruske Federacije



OBAVEŠTENjE ZA MEDIJE

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu boraviće u poseti Beogradu 20. oktobra, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Ministar Šojgu prisustvovaće Prikazu operativnih sposobnosti VS „Sloboda 2017“.

Preostali deo posete odvijaće se po sledećem planu:

 1. Svečani doček ministra Šojgua

Svečani doček ministra Šojgua na aerodromu Nikola Tesla planiran je u 9.50 časova. (foto op). Potrebno je da fotografi i snimatelji koji se akredituju budu na aerodromu najkasnije do 9 časova.

2. Sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije

Ministri odbrane Srbije i Rusije Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu sastaće se u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba (Kneza Miloša 33)  u 10.30 časova (foto op, nakon sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje).

3. Polaganje venaca na Novom groblju

Ministri Vulin i Šojgu položiće vence na Spomenik oslobodiocima Beograda i Spomenik sovjetskom vojniku na Novom groblju u 14.30 časova.

4. Poseta Hramu Svetog Save

Ministri Vulin i Šojgu posetiće u 15 časova Hram Svetog Save, gde će razgovarati sa Patrijarhom SPC gospodinom Irinejom.
 
Za sve navedene događaje predviđeno je medijsko praćenje. Molimo vas da akreditacije pošaljete najkasnije do 14 časova, u četvrtak, 19. oktobra.

U akreditaciji je potrebno navesti ime i prezime predstavnika medija, funkciju u redakciji, JMBG, broj lične karte, kontakt telefon i obavezno naziv događaja za koji se akredituje, od navedenih četiri.
 
Osoba za kontakt: Danijela Marjanović, 064 8329 210.