Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.10.2017.

Generalna proba prikaza „Sloboda 2017“ na aerodromu Batajnica



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, prisustvovali su danas na batajničkom aerodromu generalnoj probi prikaza „Sloboda 2017“.

Nakon uvežbavanja sekvenci prikaza, letačkog programa i nastupa ruske akro-grupe „Striži“, ministar Vulin i general Diković obišli su postrojene učesnike prikaza, kao i taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme u sastavu Vojske Srbije.

Nakon uspešno izvedene generalne probe, brigadni general Duško Žarković, rukovodilac prikaza „Sloboda 2017“, istakao je da sve pripreme teku po planu.

- Sve je spremno za prikaz dela operativnih sposobnosti „Sloboda 2017“ koji će na ovom mestu biti izveden u petak, 20. oktobra, povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Danas smo prisustvovali generalnoj probi i uverili se u spremnost naših pripadnika za izvođenje tog prikaza na kome će učestvovati više od 2.200 vojnika, 130 vozila i 30 vazduhoplova – istakao je general Žarković.

Na Prikazu dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije „SLOBODA 2017“, na batajničkom aerodromu 20. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova, javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni MiG-29 i savremena oprema vojnika po konceptu 1500.

Uz avijaciju Vojske Srbije, u letačkom delu prikaza učestvovaće i ruske akro-grupa „Striži“, a statički deo prikaza biće posvećen novim proizvodima Odbrambene industrije Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.10.2017
mp4 (86,7 MB)
Generalna proba