Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.10.2017.

Otvoreni dan u Požegi




Akcija "Otvoreni dan" u kasarni „Narodni heroj Vlada Radovanović” u Požegi, u organizaciji Centralne logističke baze, okupila je veliki broj posetilaca iz Požege i okoline. Akcija  je organizovana prvi put u ovoj kasarni, a najbrojniji su bili mališani predškolskih ustanova i učenici osnovnih i srednjih škola iz Požege.
 
/multimedia/image/2017/oktobar/14/IMG_9821.JPGPored prikaza naoružanja, vojne opreme i sredstava ratne tehnike, deo programa Otvorenog dana bila su i tematska predavanja, monolog na temu „Dinastija Obrenović” u izvođenju kustosa muzeja iz Gornjeg Milanovca,  kao i humana akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Vojnomedicinske akademije.
 
 - Građani Požege i okoline ovu akciju smatraju veoma važnom, jer je jedinstvena prilika za druženje sa pripadnicima Vojske Srbije i za izgradnju međusobnog poverenja. Akcija ima za cilj da kroz prikaz sredstava kojima raspolažemo i dela zadataka koje obavljamo posetiocima približimo vojni poziv u cilju animiranja mlađe populacije za buduću profesiju, rekao je komandant bataljona potpukovnik Manojle Mićović naglasivši da su svi pripadnici jedinice uložili velike napore za pripremu akcije jer smatraju da je ovo jedan od najlepših zadataka koji pripadnici Vojske Srbije realizuju.
 
 
 
 
photoFOTOGALERIJA