Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.10.2017

Sastanak ministra odbrane sa zamenicom generalnog sekretara NATOMinistar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler.

Tokom razgovora ministar Vulin je naglasio da je Republika Srbija opredeljena da vodi balansiranu politiku odbrane i zato sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom.
 
- Neprestano radimo na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima, rekao je ministar odbrane i zahvalio Rouz Gotemiler na njenom ličnom doprinosu unapređenju saradnje pod okriljem Partnerstva za mir i razumevanju pozicije Republike Srbije.
 
Ministar Vulin je naglasio da Srbija želi da bude pouzdan, predvidiv i ozbiljan partner svih aktera na međunarodnoj političko-bezbednosnoj sceni koji su zainteresovani da produbljuju odnose na osnovama međusobnog uvažavanja, ostvarivanja obostranih interesa i unapređenja regionalne i globalne bezbednosti. On je ocenio da učešće na aktivnostima pod okriljem Partnerstva za mir za Republiku Srbiju predstavlja optimalni okvir za ostvarenje bezbednosnih ciljeva i unapređenje odbrambenih kapaciteta, uz poštovanje politike vojne neutralnosti.
 
Ministar odbrane je istakao da je KFOR jedini partner Vojsci Srbije u obezbeđenju administrativne linije i jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije, kao i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa. Svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom, Rezolucijom SB UN 1244, Vojnotehničkim sporazumom i ostalim dokumentima kojima su utvrđeni kanali komunikacije i procedure na terenu, zaključio je ministar Vulin.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.10.2017
mp4 (80,54 MB)
Sastanak