Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.09.2017.

Ministar Vulin primio zamenika ministra odbrane Irana Kalantarija



Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je zamenika ministra odbrane i podrške Oružanim snagama Islamske Republike Iran Nasrolaha Kalantarija.
 
Ministar Vulin upoznao je sagovornika sa aktivnostima koje Ministarstvo odbrane realizuje u funkciji podrške ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva Republike Srbije. Istakao je da Republika Srbija politiku odbrane bazira na vojnoj neutralnosti, ostvarujući saradnju sa partnerima i na Istoku i na Zapadu. Naglasio je i značaj regionalne saradnje, istakavši da je ekonomski prosperitet uslov za mir i stabilnost u regionu.
 
Ministar Vulin preneo je neophodnost poštovanja normi međunarodnog prava i zahvalio iranskoj strani na principijelnoj podršci našim legitimnim naporima za očuvanje suvereniteta na Kosovu i Metohiji. Naglasio je opasnost od prijema tzv. „Kosova“ u međunarodne organizacije, poput Uneska i Interpola.
 
Sa zamenikom ministra odbrane i podrške Oružanim snagama Islamske Republike Iran Nasrolahom Kalantarijem odvojene razgovore imao je i v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović, tokom kojih su razmatrana pitanja i mogući oblici buduće saradnje u oblasti odbrane.
 
Razgovorima u Ministarstvu odbrane prisustvovao je i ambasador Irana Hosein Mola Abdolahi.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.09.2017
mp4 (62,01 MB)
Sastanak sa ministrom Vulinom