Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.08.2017.

U interesu vojske i sporta



Šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM brigadni general Siniša Radović i predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević potpisali su danas Memorandum o saradnji između Skijaškog saveza Srbije i Ministarstva odbrane. Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković.


Memorandum definiše međusobna prava, obaveze i odgovornosti vezane za uspostavljanje partnerskih odnosa dve institucije, koji treba da doprinesu afirmaciji skijanja i snouborda u Srbiji i da poboljšaju uslove za nastup vojne skijaške reprezentacije na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Predsednik Skijaškog saveza Srbije Vladeta Radivojević zahvalio je generalu Radoviću na podršci koju će Ministarstvo odbrane pružiti toj sportskoj organizaciji. On je ocenio da je Memorandum prvi korak u uspostavljanju bližih odnosa Ministarstva i Saveza i dodao da se nada da će međusobna saradnja doprineti, pre svega, kvalitetu skijanja i afirmaciji tog sporta.