Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.07.2017.

Ministri Stefanović i Vulin obišli povređene na VMA



Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin obišli su sa saradnicima vatrogasce MUP i radnika teško povređenog u nedavnoj nezgodi u Lučanima. Tom prilikom obišli su i beskućnika koga su huligani nedavno teško povredili.
mod
Ističući da su svi povređeni u nedavnim požarima na VMA dobro zbrinuti i da svi lekari i celokupno zdravstveno osoblje daju sve od sebe da im olakšaju bolove, ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao:

- Mi smo tu da im pomognemo, da budemo uz njihove porodice i pokažemo da svaki pripadnik bezbednosnih snaga naše zemlje zaslužuje i ima posebnu pažnju i posebno poštovanje. Zdravstvene ustanove kakva je VMA ume da prihvati i ispoštuje sve specifičnosti koje imaju pripadnici bezbednosnih snaga i probleme s kojima se suočavaju. Vojno zdravstvo je otvoreno i za civile, kao i za sve pripadnike bezbednosti. Svaki zdravstveni radnik na VMA daće sve od sebe da onome kome je pomoć potrebna pomogne  po najvišim svetskim standardima, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.  

Posle obilaska povređenih u Intenzivnoj nezi, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao:
mod
- Uverili smo se još jednom koliki se nadljudski napori ulažu na Vojnomedicinskoj akademiji da se ljudi koji su teško povređeni održe u životu, ovde se bore za svaki sekund njihovog života. Videli smo koliko je težak njihov posao posebno kada je stepen opekotina tako visok i kada su povrede tako teške. Imamo ogromnu zahvalnost MUP za napore lekara i čitavog osoblja VMA koji se bore za naše pripadnike, ali i sve druge građane Srbije, rekao je ministar Stefanović.

Ocenjujući stanje povređenih načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević je rekao da sva četiri povređena lica, smeštena na Odeljenju intenzivne nege imaju slične posledice ekstenzivnih opekotina.

- Svi su u veoma teškom stanju, životno ugroženi, ali se sve vitalne funkcije kontrolišu. Nadamo se da će njihov oporavak, uz izuzetne napore angažovanog medicinskog osoblja teći svojim tokom, rekao je načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.07.2017
mp4 (74,99 MB)
Ministar Aleksandar Vulin
23.07.2017
mp4 (72,24 MB)
Ministar Nebojša Stefanović
23.07.2017
mp4 (29,19 MB)
Pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević
23.07.2017
mp4 (104,04 MB)
Obilazak