Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.07.2017.

Načelnik Generalštaba ispratio pripadnike Vojske Srbije na Međunarodne vojne igre



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ispratio je sinoć pripadnike Vojske Srbije koji su rano jutros sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ otputovali u Moskvu, radi  učešća na Međunarodnim vojnim igrama u Ruskoj Federaciji.

Poželevši takmičarima uspeh na predstojećim nadmetanjima, general Diković je istakao da je reč o jedinstvenom takmičenju u kojem učestvujemo već četvrtu godinu zaredom, ostvarivši zapažene rezultate.

– Vi ste izabrani da, kao najbolji u svojim sastavima, predstavljate svoje jedinice i Vojsku Srbije u celini. Dobro je da među vama ima iskusnih takmičara i uveren sam da ćete se dostojno boriti na poligonima u Ruskoj Federaciji i pokazati da pripadnici Vojske Srbije uvek streme ka pobedi! – istakao je načelnik Generalštaba.

– Ovo nadmetanje je odlična prilika da, u međunarodnom okruženju pokažemo koliki značaj pridajemo osposobljenosti, koliko smo jaki, obučeni i naučeni da ono što imamo na najbolji način upotrebimo. Svima vama želim srećan put, dobro zdravlje, vojničku sreću i mnogo uspeha na predstojećim Međunarodnim vojnim igrama. – dodao je general Diković.

Ispraćaju pripadnika Vojske Srbije prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Međunarodne vojne igre će trajati do 12. avgusta na vojnim poligonima u Ruskoj Federaciji, dok će se timovi Vojske Srbije takmičiti u dve discipline. Ekipa od 20 tenkista Vojske Srbije, pored 18 drugih ekipa, takmičiće se u najatraktivnijoj disciplini igara – „Tenkovskom biatlonu“, dok će se osmočlana ekipa nadmetati u discilini „Poljska kuhinja“, uz učešće još sedam različitih vojnih reprezentacija.