Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.06.2017.

Intenziviranje saradnje sa Jermenijom



Tokom zvanične posete Republici Srbiji, delegaciju Ministarstva odbrane Republike Jermenije koju predvodi zamenik ministra odbrane i direktor Vojnoindustrijskog državnog komiteta David Pahčanjani, primio je, u ime ministra odbrane, v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović.  

Pomoćnik ministra odbrane Mojsilović informisao je o aktivnostima Ministarstva odbrane u procesu evropskih integracija, angažovanju u multinacionalnim operacijama i saradnji u okviru Programa Partnerstvo za mir. Preneo je zahvalnost jermenskoj strani na principijelnoj podršci legitimnim naporima za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i na profesionalnom odnosu pripadnika Oružanih snaga Republike Jermenije u sastavu KFOR.

Zamenik ministra odbrane Pahčanjani istakao je da su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dobra osnova za intenziviranje političkog dijaloga i razvoj sveukupne saradnje. Izrazio je zadovoljstvo posetom Vojnomedicinskoj akademiji, kao i dostignućima odbrambene industrije Republike Srbije.