Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.05.2017.

Sastanak ministra Đorđevića sa generalom Hodžisom



Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa komandantom Kopnene vojske Evropske komande Oružanih snaga SAD general-potpukovnikom Frederikom Hodžisom, koji boravi u poseti Republici Srbiji.

Sastanak ministra Đorđevića sa generalom Hodžisom 
Đorđević i Hodžis, razgovarali su o bilateralnoj vojnoj saradnji gde poseban značaj ima realizacija zajedničkih vežbi koje su usmerene na unapređenje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.
 
- Izuzetno smo zadovoljni bilateralnom vojnom saradnjom sa SAD i nije retkost da se na obe strane upravo vojno-vojni odnosi ocenjuju kao najbolje razvijen segment sveukupnih bilateralnih odnosa naših država, istakao je Đorđević.
 Sastanak ministra Đorđevića sa generalom Hodžisom
Kao vid odlične saradnje dveju strana istaknuta je saradnja u oblasti obuke inžinjerijskih jedinica i razvoja baze „Jug“, dok je o obuci u CUK ABHO u Kruševcu razgovarano kao o jednom od modela buduće saradnje.
 
General-potpukovnik Hodžis je preneo veoma pozitivne utiske o saradnji koju KoV EK OS SAD ima sa Vojskom Srbije i naglasio izuzetan profesionalizam i obučenost pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Istakao je značaj zajedničkih vežbi i obuke pripadnika kopnenih vojski dveju zemalja uz očekivanje da će se kvalitet i kvantitet zajedničkih vežbi, kao i drugih oblika saradnje održati na visokom nivou.
 Sastanak ministra Đorđevića sa generalom Hodžisom
Tokom posete Republici Srbiji, general-potpukovnik Hodžis imao je odvojeni sastanak sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem, sa komandantom KoV Vojske Srbije general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, sa načelnikom Vojne akademije general-majorom Goranom Zekovićem, dok je za predstavnike Škole nacionalne odbrane održao predavnje na Vojnoj akademiji.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.05.2017
mp4 (15,35 MB)
Sastanak