Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.05.2017.

Otvorena manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2017"




Manifestacija „Balkanski skok prijateljstva 2017“ svečano je otvorena danas na sportskom aerodromu „Lisičiji jarak“ u Beogradu.

Događaj su organizovali Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i padobranskih klubova „Feniks“ i „Srebrni Zmaj“.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, otvarajući „Balkanski skok prijateljstva 2017“, poručio je da su se danas okupili ljudi koji „pre svega vole i cene slobodu“.

Više od stotinu padobranaca iz 14 zemalja sveta okupilo se na manifestaciji nastaloj u saradnji Grčke unije rezervnih padobranaca i  63. padobranske brigade.

Ministar odbrane Zoran Đorđević juče je primio delegaciju učesnika manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“ i izrazio svoju podršku toj aktivnosti, budući da zbog puta u Belorusiju nije bio u mogućnosti da prisustvuje svečanom otvaranju.

„Balkanski skok prijateljstva“ održava se od 1993. godine.
 
 
photoFOTOGALERIJA