Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.04.2017.

Nataša Ćulafić iz Garde treća na 30. Beogradskom maratonu



Više od 250 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnika svih organizacionih celina i sastava, od čega 151 sa Vojne akademije, učestvovalo je na današnjem, 30. Beogradskom maratonu.
 
Najbolji rezultat među njima postigla je Nataša Ćulafić, pripadnica Garde, koja je osvojila treće mesto , petrčavši 42 kilometra i 195 metara za minut i koji sekund preko 3 sata.  U konkurenciji žena, u vremenu 2:37.59, pobedila je naša iskusna atletičarka Olivera Jevtić, dok je drugo mesto zauzela, takođe domaća takmičarka, Teodora Simović.
 
Svi kadeti Vojne akademije, po vremenu idealnom za trčanje, uspeli su da završe trke u svojim konkurencijama, šest njih u "velikoj trci".
 
Pobednik jubilarnog 30. Beogradskog maratona u muškoj konkurenciji je Kenijac Stiven Katam koji je postao i rekorder nove staze srpske prestonice, vremenom  2:21.11, dok je drugo mesto pripalo našem atletičaru Darku Živanoviću (2:29.40), a treće Kenijcu Kenediju Kiprutu Maeu  ( 2:33.40)
 
Pobednik među polumaratoncima je  Dario Ivanovski iz Makedonije, vremenom 1:10.00,  drugi je Velimir Bajović, a treći Marko Ranković, dok je u konkurenciji polumaratonki prva na cilj stigla crnogorska atletičarka Slađana Perunović, druga je Poljakinja Natalija Grac, a treća Aleksandra Marinkov.
 
Ovogodišnji promoteri trke, u kojoj su učestovale i mnoge javne ličnosti, bile su legende svetske atletike Roza Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajor
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.04.2017
mp4 (53,8 MB)
Maraton