Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.04.2017.

Čestitke predsednika Republike i ministra odbrane povodom Dana Vojske Srbije



Čestitka predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije
 
Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23 april – Dan Vojske Srbije.
 
Dan Vojske Srbije ima poseban značaj u nacionalnoj istoriji i predstavlja trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Istorijska i tradicionalna veza u stvaranju i izgradnji moderne srpske države i Vojske su neizostavno potvrda novih kulturoloških i tradicionalnih vrednosti.
 
Uprkos složenim uslovima u kojima rade, pripadnici Vojske Srbije su u ovoj godini realizovali brojne postavljene zadatke, postigli zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije. Nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske Vojske, pripadnici Vojske Srbije daju visok doprinos prosperitetu naše države i njenih građana i pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije.
 
Siguran da će Vojska Srbije nastaviti put započetih reformi i osavremenjavanja vojne organizacije u čemu je umnogome uspela u ovoj godini, kao i da će biti spremna da profesionalno odgovori svim predstojećim izazovima, čestitam vam najveći vojni praznik.
 
Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojske Srbije
 
Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije.
 
U očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, 23. april je od izuzetnog značaja kako za Republiku Srbiju, tako i za Vojsku. Proslavlja se kao najviši vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.
 
Profesionalnim izvršavanjem namenskih zadtataka Vojska Srbije je postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, obuci i osposobljavanju naših jedinica uvažavajući tradicionalne i implementirajući novostvorene vrednosti po ugledu na druge moderne oružane snage u Evropi i svetu.
 
Čestitam vam praznik, u želji da i u narednom periodu postižete uspešne rezultate, da i dalje budete aktivni činilac bezbednosti u zemlji i regionu koji će Republiku Srbiju voditi ka prosperitetu i boljoj budućnosti, uveren da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i ispunjavati obaveze koje vam predstoje.