Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.04.2017.

Sastanak sa predstavnicima sindikata „Sloga“



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u čijem sastavu se nalaze i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Sastanak sa predstavnicima sindikata „Sloga“ 
Predstavnici sindikata „Sloga“ su pre svega zahvalili ministru odbrane što su njihovi predlozi izneti na prethodnom sastanku naišli na razumevanje u Ministarstvu odbrane i doprineli konkretnom boljitku za zaposlene čije interese zastupaju.
 
Imajući u vidu da su zaposleni u vojnom zdravstvu primarna ciljna grupa tog sindikata, pohvalili su reforme koje Ministarstvo u tom resoru sprovodi i podržali ideju da u narednom periodu bude pokrenut postupak za prijem 130 medicinskih sestara, prijemom u profesionalnu vojnu službu nakon odsluženja dobrovoljnog vojnog roka i prijemom vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane.
 
Interesujući se za status zaposlenih u preduzeću FAP iz Priboja, čije interese takođe zastupaju, predstavnici sindikata su dobili informacije da je zahvaljujući intervencijama Vlade i Ministarstva odbrane toj fabrici pružena prilika za „vraćanje u život“ i mogućnost za obnovu proizvodnje koja će očuvati  radna mesta, dalji razvoj i modernizaciju proizvodne tehnologije, kao i put ka ulasku u Odbrambenu industriju Srbije.

Sastanak sa predstavnicima sindikata „Sloga“ 
Budući da ti planovi nisu bili poznati predstavnicima sindikata „Sloga“, ministar Đorđević je naglasio da je upravo neposredna razmena informacija i predloga smisao sastanaka sa sa predstavnicima sindikata, a sve u svrhu boljeg ekonomskog i profesionalnog položaja zaposlenih.
 
Govoreći o merama koje Ministarstvo odbrane u tom smislu preduzima, Đorđević je naglasio da se problemi pripadnika Vojske Srbije i zaposlenih u Ministarstvu odbrane ne rešavaju nerealnim zahtevima i na ulici, već dijalogom  koji ukazuje na konkretne probleme koji su, uz dobru volju, lako rešivi.
 
photoFOTOGALERIJA