Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.03.2017.

Proglašeni najbezbedniji vozači u 2016. godini



Najbezbednijim vozačima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u godini za nama, ministar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas priznanja i istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije tradicionalno značajnu pažnju posvećuju bezbednosti saobraćaja.

Proglašeni najbezbedniji vozači u 2016. godini
 
- Naši pripadnici ulažu značajne napore u oblasti bezbednosti saobraćaja, a rezultati preduzimanja mera i aktivnosti u prethodnom periodu mere se veoma povoljnim pokazateljima - rekao je ministar odbrane i posebno pohvalio pozitivan primer koji daju najbezbedniji vozači koji godišnje prelaze, bez nezgoda i prekršaja, više desetina hiljada kilometara.

U kategoriji podoficira, za najbezbednijeg vozača proglašen je zastavnik Miroslav Radojković iz bataljona Vojne policije za specijalne namene "Kobre", koji je tokom prošle godine, bez saobraćajnih prekršaja i nezgoda prešao 49.600 kilometara.
 Proglašeni najbezbedniji vozači u 2016. godini

U kategoriji profesionalnih vojnika prvorangirani je desetar Goran Radojević  iz kragujevačkog 2. skladišnog bataljona Centralne logističke baze, koji je prešao 35.919 kilometara specijalnim vozilima za transport opasnog tovara, dok je najbezbedniji vozač u kategoriji civilnih lica tokom prošle godine bio Saša Mitrović, iz Vojnograđevinske ustanove Beograd, koji je za volanom različitih tipova vozila, bez saobraćajnih prekršaja i nezgoda, prešao 86.265 kilometara.
 
Ministar Đorđević ih je pozvao da svoje znanje nesebično podele s mlađim kolegama, i dodao da mu je želja da, kao ministarstvo i deo državne uprave, damo pozitivan primer ostalima u toj veoma važnoj oblasti.
 
- Uvek treba stremiti da budemo još bolji, što je posebno teško u vašem poslu u kome se zahteva dobra koncentracija i budnost svakog trenutka. Mi ćemo sa svoje strane, osim unapređenja normativnog dela, raditi na obnavljanju voznog parka, rekao je ministar odbrane najavljujući "bolja vremena za sve".
 Proglašeni najbezbedniji vozači u 2016. godini
Priznanja najbezbednijim vozačima uručena su na prvoj sednici Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju u 2017. godini kojom je rukovodio v.d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, a prisustvovali su i predstavnici jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja i Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Osim analize stanja bezbednosti u saobraćaju u 2016. godini, koju su prezentovali predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, potpukovnik mr Aleksandar Gošić izložio je analizu koja se odnosi na bezbednost vojnih učesnika, uz preduzete aktivnosti u ovoj oblasti u godini za nama.
On je izložio i predlog Metodologije uvođenja i praćenja indikatora bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju koja je izgrađena na bazi naših i međunarodnih iskustava.
 
Članovi Saveta zaključili su da je ove godine potrebno nastaviti aktivnosti na poboljšanju bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju, posebno usmerene ka učešću pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u saobraćaju, u svojstvu vozača vozila u privatnom vlasništvu.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.03.2017
mp4 (141,4 MB)
Ministar Đorđević
29.03.2017
mp4 (142,28 MB)
Sednica